Afbeelding

Chocolade gewoontes

18 Jan

Chocolade en gewoontes

Het is geen verrassing dat ik dol ben op chocolade. Het is niet zo dat ik het heel veel neem maar als ik eenmaal begin dan is het moeilijk om te stoppen. Gesmolten chocolade is helemaal een verhaal apart. Als dat in mijn buurt is gaan al mijn zintuigen op scherp staan. Hoe leuk is het dan als je als housewarming cadeau van mijn schoonzus en -broer een kilo zak belgische chocolade + chocoladefondue cadeau krijg!  Wat is het toch in chocolade waardoor we er zo naar kunnen craven?

Vorige week ben ik met collega’s gaan eten bij eetcafe Slagroom in Tilburg waar ze iets nieuws hadden : ijsdippen. Toen ik dat hoorde werd ik gelijk enthousiast. Het is het zelfde concept als chocolade fondue waarbij je aan een stokje stukjes fruit en lekkere zoete hapjes doet die je vervolgens in de gesmolten chocolade dipt maar bij ice dipping  ga je vervolgens dat stukje chocolade wat om je druifje (of wat je hebt) zit ook nog dippen in ijskoud stikstof waardoor het direct stolt en het een soort hemels hapje geworden is. Dit zorgde voor hilarische taferelen. Ik hoopte de hele tafel zo enthousiast te krijgen om mee te doen maar uiteindelijk deden we dit met drie personen. Echt een aanrader voor chocolade freaks. Minder handig overigens voor mij, met Diabetes. Mijn insulinepomp en ik draaide overuren maar dit was het echt waard!

Nog een gewoonte van mij is de behoefte aan zoetigheid die ik heb na het diner. Een soort craving die ik mezelf heb aangeleerd (operante conditionering?). In de koelkast heb ik altijd een reep chocolade liggen waar ik na het eten lekker 2 blokjes uit neem. Door dit aangeleerde gedrag mis ik die blokjes wanneer ik elders eet haha.  Ik heb een week geprobeerd de bekende chocolade reep te vervangen voor pure chocolade om het een gezonder tintje te geven en het ‘af te bouwen’. Dit had geen succes, de week erop lag er weer netjes een bekende melk chocolade reep in mijn boodschappenkarretje. Volgens mij vind mijn vriendje deze gewoonte niet zo erg want de chocolade reep gaat sneller op dan ik soms vermoed.

Nu ik mijn gekke chocolade gewoontes  gedeeld heb ben ik benieuwd naar die van jullie!

ps. De volgende editie van gekke food gewoontes gaat over slagroom!

Advertenties

2 Reacties to “Chocolade gewoontes”

  1. Joyce 18 januari 2013 bij 11:16 #

    Heerlijk, ik ben oook zo dol op chocolade, vooral 1 keer in de maand haha!

    • kellycaresse 18 januari 2013 bij 12:33 #

      haha super herkenbaar inderdaad zodra de tijd van de maand om de hoek kijkt haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: