Girls love to run!

20 Jan

kelly running 2

Hardlopen, iets waar je van moet leren houden. Net als dat men wijn moet leren drinken, denk ik, maar als je eenmaal de smaak te pakken hebt ben je hooked! Ik was een aantal jaar geleden absoluut geen sporter, ik vertikte het om te sporten, laat staan om te rennen. Tot ik de mood voor sporten te pakken kreeg zo’n 2 jaar geleden en ik er steeds enthousiaster voor werd. Allerlei sporten probeerde ik uit tot ik in Italië , vorig jaar zomer hardlopen ontdekte via vriendlief. We renden heerlijk in de ochtend langs het strand, door de natuur en wat heb ik daar van genoten. Het hardloop virus heb ik daar opgepikt denk ik!. Toen ik na onze heerlijke vakantie thuis kwam heb ik het hardlopen opgepakt en rende ik een paar keer per week lekker door de bossen, tot het weer het niet zo meer toeliet en ik de sportschool ging opzoeken. Toch was hardlopen een beetje my first love op sportgebied. Het gevoel van vrijheid van de natuur, lekker je hoog leegmaken en je eigen ding doen en terug komen wanneer je wilt met een heerlijk voldaan gevoel. Ik neem mijn ipod dan mee en luister een lekkere power on-the-go afspeellijst. Op bovenstaande afbeelding zie je een printscreen van de iphone app. runkeeper die ik voor het eerst gebruikt had bij een hardloop ‘sessie’. Ook had ik mijn Polar Ft4 hartslag horloge om zodat ik mijn hardslag kon bijhouden.

kelly running

Vorig jaar april heb ik meegedaan aan een hardloop evenement in het dorp waarin ik woon ‘De Drunense Duinenloop’ waar ik 10 km heb gelopen in 56 min. Daar heb ik heel veel voor getraind maar wat voelde ik me trots op de finish line waar mijn naam benoemd werd voor het publiek. Mijn vriend deed toen ook mee en dit was een foto vooraf:

kelly yannick hardlopen

Ik nam me toen voor om vaker aan dit soort hardloop evenementen mee te doen maar hier is het niet van gekomen. Ik ging daarna weer vaker sporten in de sportschool en mijn hardloop conditie nam wat af. Hardlopen op een  treadmill binnen in de sportschool vind ik niets aan. Toch wilde ik graag het hardlopen weer oppakken en dit jaar op vakantie in Lyon Frankrijk ben ik een aantal keer gaan hardlopen midden in de stad, heerlijk!. Inmiddels zijn we een periode verder en hoorde ik dat 17 maart weer de Drunense duinenloop gaat plaatsvinden. Dan doe ik weer mee met de 10km loop en hoop ik mijn eigen tijd te evenaren. Ik ben weer begonnen met trainen naast het sporten in de sportschool, 1x per week 45 minuten. Helaas houdt het weer me erg tegen momenteel, in de sneeuw en met deze gladheid durf ik de weg niet op, maar oh wat mis ik het! Nog meer girls who love to run hier? Heb je weleens aan hardlopen gedaan?

Advertenties

11 Reacties to “Girls love to run!”

 1. leruaa 20 januari 2013 bij 15:43 #

  Ik loop ook hard en ben van plan om dit jaar mijn allereerste wedstrijd te lopen. Geen tien zoals jou, maar vijf. Ik kijk er nu al ongelooflijk hard naar uit want trainen is veel leuker als je een doel hebt.

  • kellycaresse 21 januari 2013 bij 06:51 #

   Wat knap! 5 km is al een super mooi doel en wat leuk dat je er van geniet!

 2. mysupersweetlife 20 januari 2013 bij 16:59 #

  Om eerlijk te zijn heb ik er de motivatie niet voor.. Zou eigenlijk wel moeten..
  Wat heb jij een leuke blog, ik ben je meteen gaan volgen met bloglovin. Hopelijk neem je ook eens een kijkje op mijn blog!
  Liefs

  • kellycaresse 21 januari 2013 bij 06:54 #

   Ah dankjewel voor het mooie compliment! Ik neem gelijk even een kijkje op jouw blog 🙂 ik vind het leuk om bij anderen te kijken 🙂 en nieuwe blogs te ontdekken!

 3. Chicks About Fashion 20 januari 2013 bij 19:44 #

  Wauw goed bezig hoor!
  Ik zeg ook elke keer tegen mezelf dat ik moet gaan rennen, maarja..
  Nu 1 jaar later is het er nog steeds niet van gekomen, haha.

  x

  Chicks About Fashion

 4. Suzanne 20 januari 2013 bij 20:29 #

  Ik mag binnenkort eindelijke weer beginnen met lopen!

 5. Miranda 21 januari 2013 bij 09:29 #

  Ik wou graag een gratis sport doen, en wou ook rustig starten met hardlopen, maar kan het niet volhouden vanwege Fibromyalgie, nu doe ik niks ( ja Bowlen op Dinsdagavond) … maar als ik anderen zie heb ik altijd zo bewondering ervoor, sommige in weer en wind een behoorlijk aantal km,s lopen!

 6. Audrey 21 januari 2013 bij 12:19 #

  Ik ben zo’n 13 weken geleden begonnen met start to run van Evy Gruyaert. Ik had nog nooit in mijn leven gesport, rookte als een ketter en had dus de conditie van een stoeptegel. 4 maanden geleden gestopt met roken en dus 13 weken geleden begonnen met hardlopen. jezus wat heb ik het zwaar gehad! 2 minuten rennen… ik kon niet meer! zwaar hyperventilerend liep ik door het bos en ik vroeg me af waarom ik dit eigenlijk deed. toch ben ik na twee dagen weer gegaan en uiteindelijk heb ik de 30 lessen allemaal gevolgd zonder er ook maar eentje over te slaan. twee weken geleden heb ik de laatste training gehad, en ik kon gewoon 32 minuten aan een stuk hardlopen! wat was ik trots! echter.. mijn trots is nu alweer weggeëbt, ik ga echt TE langzaam, en ondanks dat iedereen roept dat ik tenminste wel beweeg, schaam ik me diep als ik over straat ren. ik doe nu gemiddeld 8,5 minuut over een kilometer, dus die 5 km in 30 minuten haal ik nog steeds niet! Gisteren was overigens echt het toppunt, ik werd gewoon kei hard uitgelachen door iemand die mij had zien hardlopen. “Hardlopen?? noem je dat hardlopen?? je gaat wel erg langzaam, ik kan je zelfs traag wandelend bijhouden!” … nou… lekker dan… ik twijfel of ik er uberhaubt wel mee door moet gaan…

  • kellycaresse 21 januari 2013 bij 20:49 #

   Wauw wat knap Audrey! Dat je je leven gezonder bent gaan invullen door te stoppen met roken en te starten met hardlopen. Fijn dat je ziet hoeveel energie je er voor terug krijgt.Daar mag je echt trots op zijn, laat je vooral niet ontmoedigen door dat soort reacties, jij geniet ervan en dat is wat teld!

  • cystine 22 mei 2013 bij 14:53 #

   Nou ik vind dat echt belachelijk dat mensen dat roepen! Niks van aantrekken hoor meid! Je bent wel gestopt met roken hè, dat is toch fantastisch! Gewoon lekker doorgaan, lopen doe je voor jezelf hoor laat anderen maar lullen en wees trots op jezelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: